Prinses Beatrixplein 4 · 3523 VD Utrecht · 06 142 157 23 · mariekerijsbergen@gmail.com

marieke rijsbergen · eindredactie · NT2 . coördinatie · tekst

home
werkwijze
projecten
aanbevelingen
netwerk
interesse

Produceren & bewaken

De doelgroep voorop

In mijn werk draait alles om de doelgroep. Of dat nu bij de coördinatie van een tijdschrift is, het bedenken van een jubileumuitgave, de transfer van print naar online magazine of het schrijven van een achtergrondartikel voor uw blad: de doelgroep moet zo goed mogelijk bediend worden.

De doelgroep begrijpen

Want: wie leest het tijdschrift? Welke bezoeker komt er naar de website? Wat is het leesgedrag van de doelgroep? Wat wil de opdrachtgever met de uitgave bereiken? Stuk voor stuk vragen die er bij mij zijn ingebakken. Pas als je de doelgroep begrijpt en duidelijk hebt wat de opdrachtgever wil, kun je aan alle soorten uitgaven een waardevolle bijdrage leveren. In welke vorm dan ook.

Net even anders

Mijn meerwaarde zit ’m in het creatieve proces van de doelgroep bedienen. Frisse ideeën houden een (online) uitgave spannend en boeiend. Waarom niet eens een bijlage over de meest actuele apps voor een bepaalde doelgroep? Of een video in plaats van een geschreven reportage? En zijn de rubrieken onderhand niet aan vervanging toe? Aan het enthousiasme van mijn opdrachtgevers merk ik dat het juist deze creatieve inbreng is die ze zeer waarderen.

Icoon met pijlen en signaal