Prinses Beatrixplein 4 · 3523 VD Utrecht · 06 142 157 23 · mariekerijsbergen@gmail.com

marieke rijsbergen · eindredactie · NT2 . coördinatie · tekst

home
werkwijze
projecten
aanbevelingen
netwerk
interesse

Lopende projecten

Tijdschrift Maatschappij&Gezondheid

Vakblad voor wijk-, dementie-, jeugd- en verpleegkundigen OGZ. Oplage: circa 2.600. Het blad komt vier keer per jaar uit. De redactie bestaat uit verpleegkundigen M&G. Zij bepalen de inhoud, schrijven zelf artikelen en nodigen andere auteurs uit. Ik ben verantwoordelijk voor de instructie en begeleiding van de redacteuren, de planning, de redactie van artikelen, beeldredactie en ik doe de begeleiding bij vormgeving.

Zie ook: https://www.venvn.nl/afdelingen/maatschappij-en-gezondheid/tijdschrift-m-g/

Tijdschrift M&G

Tijdschrift voor Remedial Teaching

Ledenblad van de Landelijke Beroepsvereniging voor Remedial Teaching. Oplage: circa 4.700, verschijnt vijf keer per jaar. De redactie bestaat uit remedial teachers. Zij bepalen de inhoud, schrijven zelf artikelen en nodigen andere auteurs uit. Mijn belangrijkste werkzaamheden: instructie en begeleiding van redacteuren, eindredactie van artikelen, beeldredactie en begeleiding van de vormgeving.

Zie ook: www.lbrt.nl

RT 2020-1-COVER

Dutch for Starters!

Naast bladenmaker, hoofd- en eindredacteur, ben ik ook gecertificeerd docent Nederlands als tweede taal (NT2). Op dit moment geef ik expats en laag taalvaardige schoonmakers Nederlandse les en heb ik een cursus Nederlands ontwikkeld voor Engelstalige ouders met kinderen op de basisschool. Door de coronacrisis gaan alle lessen online door. Zie hiervoor www.dutchforstarters.nl Interesse? Bel me ook hierover gerust op: 06-14215723.

Logo van dutch for starters
Icoon met grafiek en checkmark